Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (2024)

Traditioneleriadszijn er in overvloed in Marrakech, maar wat is eigenlijk zo'n riad? Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnentuin of een atrium. Tegenwoordig worden riads vaak gebruikt alshotelvoor toeristen. Veel riads zijn prachtig vormgegeven met mozaïek, fonteinen en planten. Sommige riads hebben zelfs een zwembad of een dakterras. Het is duseen authentieke ervaring om te slapen in een riad. Wanneer je Marokko hebt bezocht zonder geslapen te hebben in een riad dan is je bezoek eigenlijk niet compleet geweest.In deze blog hebben we de 10 mooisteriads in Marrakechvoor je uitgezocht zodat jij ook bijzonder kunt overnachten!

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (1)

Riads in Marrakech

Er zijn ontzettend veel riads in Marrakech te vinden en daarom is het moeilijk om een keuze te maken waar je nou mooi kunt overnachten. Sommige riads zijn namelijk helemaal niet zo bijzonder, terwijlje in een andere riad lijkt alsof jein een sprookje bent belandt.Eenstedentrip naar Marrakechis erg populair enomdat de riads vaak weinig kamers hebben, zitten de mooiste riads snel vol. Zorg dus dat je je riad meteen reserveert opbooking.com. Via deze website kun je vaak gratis annuleren zodat wanneer je je plannen wijzigt toch nog flexibel bent. Bekijk de voorwaarden op de website vanBooking, het kan namelijk per accommodatie verschillen.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (2)

Riad BE Marrakech

Dit is misschien wel de allermooiste riad van Marrakech:Riad BE Marrakech. De prachtige binnentuin wordt omringd met turquoise en witte mozaïeken en afkoelen kun je er in het zwembad. De kamers zijn heel mooi ingericht waardoor het lijkt alsof je in een sprookje belandt bent. Op het dakterras kunt je genieten van een kopje thee in één van de vele hangmatten. Riad BE Marrakech is één van de populairste riads van de stad en moet je daarom6 tot 12 maanden van tevoren reserveren. Je kan geluk hebben, maar over het algemeen zit deze riad heel snel vol. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's opbooking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (3)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (4)

Riad De Vinci in Marrakech

Een andere fijne riad in het centrum van Marrakech isRiad De Vinci. Deze riad heeftdrie binnenplaatsen waar je kunt relaxen in één van de zwembaden. de kamers zijn in Marokkaanse stijl ingericht en in de binnenplaatsen staan veel planten. Riad De Vinci heeft een eigen spa waar je gebruik van kunt maken van massages, hamam of andere behandelingen tegen betaling. Er zijn in totaal 19 kamers en je dient ongeveer een maand van tevoren te reserveren. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's opbooking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (5)Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (6)

Riad La Vie in Marrakech

Nog zo'n mooie riad in Marrakech isRiad La Vie. Op het grote dakterras kun je goed relaxen in de zon of onder de parasol. De mooie details zoals het mozaïek, glas in lood en sierlijke deuren maken deze riad tot één van de mooiste van Marrakech. Riad La Vie moet je ongeveer 2 tot 3 weken van tevoren reserveren voor een plekje. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's opbooking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (7)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (8)

Riad Anya in Marrakech

Ben jij op zoek naar een tropische riad? Dan isRiad Anyaecht een aanrader! Deze riad is ingericht met tropische planten en kleurrijke mozaïeken, fonteinen en sierlijke lampen. Op het dakterras kun je genieten van het weer vanuit de heerlijke jacuzzi. Riad Anya kun je het beste 4 tot 6 weken van tevoren reserveren. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's opbooking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (9)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (10)

Riad Maison Belbaraka in Marrakech

Midden in de medina van Marrakeh ligt Riad Maison Belbaraka. Deze prachtige riad heeft een mooie binnenplaats en veel plekken waar je lekker kunt relaxen. De kamers zijn romantisch ingericht, er is een binnenzwembad en een fijn dakterras. Je kunt het beste deze riad 4 weken van tevoren reserveren. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's op booking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (11)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (12)

Riad Palais Sebban in Marrakech

Nog zo'n parel in Marrakech is Riad Palais Sebban. Een prachtige riad met een fijn buitenzwembad. De eigenaren van deze riad hebben echt oog voor detail. Geniet van de vele kleurrijke fonteinen, prachtig uitgesneden houtwerk en traditioneel ingerichte kamers. Heb je zin om een dagje even helemaal niks te doen? Dan is Riad Palais Sebban the place to be. Er zit namelijk een wellnesscentrum bij de riad dus je kunt genieten van een hammam, massage of spadag. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's op booking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (13)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (14)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (15)

Riad & Spa le Secret de Zoraida

Riad & Spa le Secret de Zoraida is een prachtige riad gelegen in de medina van Marrakech. Geniet van het uitzicht op het Atlasgebergte terwijl je aan het bubbelen bent in de jacuzzi op het dakterras. De kamers zijn netjes ingericht en de riad heeft een eigen restaurant waar traditionele Marokkaanse gerechten worden gekookt. Riad le Secret de Zoraida dien je 1 tot 3 maanden van tevoren te reserveren. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's op booking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (16)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (17)

Riad l'Oiseau du Paradis

Een prachtige riad in boetiek stijl isRiad l'Oiseau du Paradis. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een waar paradijsje op aarde. De kamers zijn ingericht in boho-stijl, maar hebben wel de traditionele Marokkaansedetails zoals het uitgesnedenhoutwerk en de kenmerkende bogen. Bij deze riad is veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en tropische planten. Het is een paradijs om in te slapen! Dit is een populaire riad en daarom dien je deze een paar maanden van tevoren te reserveren als je zeker wilt zijn van een plekje. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's op booking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (18)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (19)

Riad 11 Zitoune

Houd jij ook wel een beetje van kleur? Dan is Riad 11 Zitoune een aanrader om te verblijven! Deze kleurrijke riad wordt gerund door een Duits stel die alles hebben achtergelaten in Duitsland om hun dromen waar te maken in Marrakech. En dat is gelukt, want ze hebben een prachtige riad gecreëerd! Riad 11 Zitoune ligt op slechts 2 minuten lopen van het bekendste plein van Marrakech: Djemaa el Fna. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's op booking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (20)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (21)

Riad Safran et Cannelle & Spa

Last but not least in dit rijtje is Riad Safran et Cannelle & Spa, een prachtige riad gelegen in de medina van Marrakech. Deze riad heeft een eigen spa waar je kunt genieten van massages, een hammam of een bad. Relaxen kun je op het prachtige dakterras. Je kunt Riad Safran et Cannelle & Spa het beste 1 maand van tevoren reserveren zodat je zeker weet dat er een kamer beschikbaar is. Bekijk de beschikbaarheid en meer foto's op booking.com.

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (22)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (23)

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (24)

Deze items adviseren we om mee te nemen tijdens je reis naar Marrakech:

  • Mark Ryden handbagage rugzakals vervanger van een trolley
  • Eenopvouwbare handbagagetaszodat je al je souvenirs makkelijk mee kunt nemen. Geloof mij, je koopt meer dan je vooraf denkt ;)
  • Packing Cubesom je bagage georganiseerd te houden. Door de extra compressierits kun je nu nog georganiseerder reizen.
  • om je vieze onderbroeken en sokken te scheiden tijdens het reizen
  • Nektasje RFIDzodat je altijd veilig je geld, paspoort of bankpassen onzichtbaar onder je kleding kunt dragen
  • Een hamamdoekvan biologisch katoen is ideaal zodat je op het dakterras of in het zwembad altijd een handdoek hebt.
  • Een LifeStrawzodat je altijd uit de kraan kunt drinken zonder extra smaakjes. Je hoeft geen plastic flessen water meer te kopen en zo help jij mee aan een wereld met minder plastic. Tegenwoordig hebben wij de LifeStraw ingewisseld voor eenMini Sawyer waterfilter. Deze kun je ook bijvoorbeeld een waterzak mee vullen.
  • Siliconen Reisflesjesvoor het meenemen van vloeistoffen. Tijdens een stedentrip of rondreis is het fijn om niet te veel gewicht mee te nemen.
  • Of kies vooreenshampoo bar,conditioner barenbody barmet eenhandige organizer. Dit zijn geen vloeistoffen en kun je gewoon meenemen in je handbagage.Je doet er lang mee, je verbruikt geen plastic, je kunt overal de organizer ophangen en het is ontzettend duurzaam!
  • Hervulbare parfumverstuiverzodat je toch in je handbagage een klein flesje parfum kunt meenemen!
  • Herbruikbare wattenschijfjeszodat je nooit meer een heel pak met watjes mee hoeft te nemen en het is ook nog eens beter voor het milieu! Combineer dit met deFace Barvoor optimaal resultaat.
  • Eenbrillenkokerom je zonnebril in te bewaren

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (25)

Ook op reis naar Marrakech? Alle tips voor je op een rijtje!

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (32)Bestel handige reisartikelen voor je reis naar Marrakech

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (33)Bekijk hier onze Stedentrip Inpaklijst!

Leuke reisgidsen voor Marrakech:

Dit zijn wat mij betreft de 10 mooiste riads in Marrakech. In welke riad wil jij graag overnachten tijdens je stedentrip naar Marrakech?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

  • Stedentrip Marrakech: 16 x bezienswaardigheden en tips
  • Rondreis Marokko in 8 tot 10 dagen | De ultieme route
  • Merzouga: beleef de Sahara in Marokko in 3 dagen
  • Wat te doen in Fez, Marokko
  • Delen:

Dit zijn de 10 mooiste riads in Marrakech (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5954

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.