9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (2024)

Staat er een tripje naar Marrakech op de planning? Bereid je dan maar voor op een compleet andere wereld, want zelfs de hotels zijn een volledig unieke ervaring. Typisch voor Marokko zijn de ‘riads’. Dit zijn geen strakke, witte hotelkamers maar authentieke hotels met veel kleur, planten, sfeer, een binnentuin en de meest fantastische details. Je zou er zo je hele vakantie kunnen blijven hangen.
Blogger Lizet zette de mooiste 9 riads in Marrakech voor je op een rij, 5 in de medina en 4 buiten de medina:

5x De mooiste riads in Marrakech in de medina

In veel (Noord) Afrikaanse steden vind je een medina, en zo ook in Marokko en Marrakech. Een medina is een deel van de stad dat afgesloten is met een muur, waar de bewoners het grootste deel van hun dag doorbrengen. Dit deel van de stad bestaat vaak al eeuwen en is waar de lokale bevolking het grootste deel van hun dag doorbrengt. Ze leven hier, handelen hier en er waren vroeger speciale badhuizen waar ze zich wasten.

Deze medina’s bestaan nog steeds en je vindt hier vaak de meeste riad, die vroeger grote familiehuizen waren of zo’n badhuis dat nu is ongebouwd tot hotel met zwembad. Omdat de medina’s zo oud zijn, zijn ze niet gebouwd op auto’s en is het soms lastig om met de auto bij je riad komen. Wel kun je heerlijk verdwalen in de gezellige kleine straatjes.

1. Riad Le Perroquet Bleu Suites & Spa in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (1)

Riad Le Perroquet Bleu Suites & Spa bestaat uit 3 gebouwen met allemaal een gezellig binnenplein. In het ene gebouw kun je lekker genieten van een typisch Marokkaanse maaltijd en in het andere gebouw vind je een zwembad met waterval. Ook vind je er een typisch Marokkaanse hamam sauna waar je tegen een toeslag helemaal tot rust kunt komen.

De riad ligt aan de rand van het centrum, in een rustig stukje van de stad. Wel vind je direct op loopafstand een groot park en de “Souk Rbiâa”, een typisch Noord Afrikaanse markt waar je allerlei lokale producten kunt vinden. Van kruiden tot kleurrijke lampen en leren tassen. Het beroemde “Djemaa El Fna” plein ligt op 1,4 km afstand.

Riad Le Perroquet Beu Suites & Spa kun je boeken bij Booking.com.

2. Riad & Spa le Secret de Zoraida in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (2)

Vlak naast het Bahiapaleis vind je Riad & Spa Le Secret de Zoraida. Het Bahiapaleis is een indrukwekkend 19e -eeuws groot paleis dat alles heeft wat je van het land. Een bezoekje mag echt niet ontbreken als je in Marrakech bent en vanaf hier zit je er zo. Aan de andere kant vind je een groot park, om even de drukte van de stad te ontsnappen en even de schaduw op te zoeken op een hete middag

In deze riad vind je in elk hoekje weer nieuwe details en het barst van de gezelligheid. Met een groot zwembad kun je ook heerlijk afkoelen of je kunt genieten van de hottub op het dakterras. Of ga helemaal voor een verwenvakantie met massages, manicure, hamam of zelfs een waxbehandeling. Daarna kun je heerlijke genieten van een lokale maaltijd of een drankje in de bar

Riad & Spa le Secret de Zoraida kun je boeken bij Booking.com.

3. Riad Jnane d’Ô in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (3)

Riad Jnana d’Ô stikt van de gezellige hoekjes waar je je lekker even terug kunt stellen. Waar je vaak in Marokkaanse hotels een grote ruimte met zitjes vindt, kun je hier juist echt even alleen of met je partner of gezin samen genieten, bijvoorbeeld met een kopje Marokkaanse muntthee.

Deze riad ligt op loopafstand van verschillende populaire plekjes in Marrakech, zoals de souk, de markt van de medina en de paleistuinen “Le Jardin Secret”. Ook vind je in de buurt een aantal hamam spa’s voor een dagje ontspanning.

Riad Jnana d’Ô kun je boeken bij Booking.com.

4. Riad Melhoun & Spa in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (4)

Op loopafstand van maar liefst 2 paleizen én het “Jemaa El Fna” plein net iets verder, zit je Riad Melhoun & Spa op een perfecte locatie. Beide paleizen verdienen een bezoekje. Ondanks dat ze zo dicht bij elkaar staan, zijn ze compleet verschillend in stijl. En het “Jemaa El Fna” plein is het middelpunt van de stad, waar je altijd drukte en gezelligheid vindt.

In deze riad kun je dan weer lekker tot rust komen in één van de twee zwembaden, de sauna of met één van de vele behandelingen die je kunt boeken. Ga voor een lekkere massage of gezichtsbehandeling of boek een kookcursus als je meer van de lokale keuken wilt leren

Riad Melhoun & Spa kun je boeken bij Booking.com.

5. Riad Farhan in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (5)

Riad Farhan is perfect voor degenen die graag willen genieten van de typisch Marokkaanse sfeer, maar liever voor iets neutralere kleuren kiezen voor een ontspannen vakantie. Je geniet hier nog steeds van mooie details en open ruimtes zoals ook in de andere hotels, maar met meer aarde tonen en groentinten.

Na een dagje slenteren in de soek markt om de hoek, kun je heerlijk genieten in het zwembad, de spa mogelijkheden of één van de vele lounges van de riad. Boek een kookles of geniet gewoon van de lokale keuken in het hotel-restaurant. Of loop een kleine 800 meter naar het “Jemaa El Fna” plein voor een heerlijke maaltijd en een plein vol gezelligheid en cultuur.

Riad Farhan kun je boeken bij Booking.com.

Nog meer mooie riads in Marrakech – buiten de medina

Toch vind je ook mooie hotels buiten de medina. Vooral moderne, nieuwe hotels die echt zijn gebouwd voor de toeristen. Maar ik heb een aantal mooie riads gevonden buiten de medina, waar je toch die gezellige Marokkaanse sfeer vindt.

6. Riad Anya & SPA in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (6)

Net buiten de medina vind je dit deze riad met spa Nog steeds op loopafstand van het centrum en alle hotspots, maar ook omringd door verschillende prachtige tuinen en een groot park. Vanaf het hotel heb je zicht op het Atlasgebergte en op het dakterras kun je heerlijk genieten van de zonsondergang.

Je krijgt hier direct het gevoel dichter bij de natuur te zijn, terwijl je nog steeds midden in de stad zit. Het beste van beide werelden dus. Je kunt er genieten van een uitgebreide spa en een restaurant, zodat je de riad niet meer uit hoeft als je de drukte van de stad even zat bent.

Riad Anya & Spa kun je boeken bij Booking.com.

7. Riad Palais Calipau in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (7)

Het prachtige Riad Palais Calipau vind je in de kashba, de wijk die als fort gebouwd is om de rest van de stad te beschermen. Meestal woonde hier de heerser van dat moment, maar nu is het vooral een toeristische trekpleister. Hier vind je mooie zandkleurige gebouwen met hoge muren en vaak weinig ramen.

Daar merk je verder weinig van in dit hotel, door de witte binnenmuren en het open dak is het juist heel licht en rustgevend. Geniet van de 2 restaurants en vele spa mogelijkheden. Of schuif aan voor theetijd tussen 14.00 en 18.00 uur. De kashba ligt net naast de media, dus je zit ook zo in hartje centrum.

Riad Palais Calipau kun je boeken bij Booking.com.

8. Riad Omara al Kasbah in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (8)

Riad Omara al Kasbah ligt, zoals de naam al aangeeft, ook in de kashba. Deze riad heeft een sfeervolle binnentuin en een groot zwembad op het dakterras. In de kashba vind je de “Saaditombes”, een graftombe met haar liefst 4476 en 60 generaties van de invloedrijke Saadi familie.

De begraafplaats is lang verwaarloosd geweest en sinds de opgraving vooral een toeristische trekpleister, vanwege de prachtige mozaïek werken in het gebouw en op de graven. Naast de begraafplaats vind je een mooie tuin en vanaf hier kun je meer parken of het centrum van de stad bezoeken.

Riad Omara al Kasbah kun je boeken bij Booking.com.

9. Jaal Riad Resort – Adults Only in Marrakech

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (9)

Dit ‘riad resort’ ligt het verste van de stad af, maar is dan ook een resort waar je eigenlijk alles hebt wat je nodig hebt. Er zijn maar liefst 4 restaurants, naast Marokkaans kun je hier ook onder andere Peruaans, Midden-Oosters en Mediterraans eten vinden.

De kamers zijn rondom een gigantisch zwembad gebouwd, waardoor iedereen een prachtig uitzicht heeft over het hele hotel. Het is adults only riad, dus je kunt hier heerlijk met je partner genieten van een kind vrij hotel. Binnen vind je nog een zwembad, een bar en een openhaard voor in de winter. Het centrum ligt op zo’n 5 kilometer afstand van het resort. En in de omgeving vind je een winkelcentrum en prachtige botanische tuinen.

Jaal Riad Resort kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor een riad in Marrakech

Heb jij een tip voor een riad in Marrakech die echt in dit lijstje hoort? Stuur dan een berichtje naar lieke@reisjager.nl

Tip: Transavia vliegt meerdere keren per week rechtstreeks naar Marrakech vanuit Eindhoven en Amsterdam en Ryanair vanuit Eindhoven en Düsseldorf Weeze.

Wil je naar Marrakech en spreekt het je het ook wel aan om lekker luxe all inclusive te verblijven in een mooi hotel met zwembad of waterpark? Check dan Lieke’s tips voor de mooiste all inclusive hotels in Marrakech.

Meer vakantietips:

5x strandhotels in Valencia

5x hotels in Newcastle – de leukste tips

De 5 mooiste hotels in Egypte met eigen huisrif en duikschool

Overzicht nieuwe hotels in Egypte

6x de mooiste boutique hotels in Brugge

7x de mooiste boutique hotels in Málaga

8x de mooiste boutique hotels in Boedapest

10x de mooiste swim up kamers in Egypte

10x de mooiste boutique hotels in Brussel

Laat meer tips zien

9x de mooiste riads in Marrakech | Reisjager (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5984

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.